Hoe het allemaal begon…

Jan Klerken, directeur en eigenaar van Scelta Mushrooms, komt uit een echte champignonfamilie. Zijn vader is de absolute grondlegger van wat er nu staat: in 1963 richt hij Champex op, een champignonkwekerij. Op 16-jarige leeftijd zet Jan zijn eerste stappen in de ondernemerswereld, als hij in het bedrijf van zijn vader gaat werken. Als Champex eind jaren zeventig verkocht wordt, trekt Jan er met zijn vrachtwagen op uit om in Frankrijk en Spanje champignons te kopen en in Nederland te verwerken. In 1988 verkoopt hij dit bedrijf, hij blijft nog vijf jaar als managing director betrokken. In 1993 besluit Jan de onderneming Scelta Mushrooms te beginnen. Scelta innoveert en expandeert. Mede daardoor verhuist het bedrijf een aantal keren.

Mooie ideeën verdienen een mooie plek

In 2002 laat Jan voor het eerst zijn gedachten gaan over een nieuw onderkomen voor zijn bedrijf. Hij heeft een droom. Hij ziet een prachtig pand, met een mooie kantoorruimte, een eigen ontwikkelingscentrum en een keuken met eigen chefs om nieuwe recepturen te testen. Een pand, dat een ontmoetingsplaats is voor mensen die willen samenwerken en ideeën durven delen. Een pand dat inspireert, bindt en uitnodigt om er naartoe te gaan. Op de plek waar het allemaal begon, op de plaats van Champex in de Boekend, Venlo.

Zes jaar later, in 2008, is Jans droom werkelijkheid. The Scelta Institute, een ontwerp van de Belgische architect Fred Hias, opent zijn deuren. Het hoofdkantoor van Scelta Mushrooms. Uitvalsbasis voor Scelta’s sales, marketing en innovatie. Mét kantoorruimte, vergaderruimtes, state- of-the-art keuken, restaurant, bar, wijnkelder, podium en een kleine demonstratie-champignonkwekerij. We delen het gebouw dan ook graag met anderen. Er vinden seminars plaats, presentaties, proeverijen, trainingen, workshops, netwerkbijeenkomsten, thema-avonden, kookshows, enzovoorts, enzovoorts. Het is dé plaats om te ontmoeten, creëren, plezier te hebben en geïnspireerd te raken.

Sense of Nature

Het karakteristieke gebouw van The Scelta Institute valt niet te missen. De in verschillende kleuren te stellen LED-verlichting maakt het daarnaast ook ’s avonds een punt van herkenning. De omringende, groene “Sense of Nature” tuin bevat geïntegreerde, organisch gevormde parkeerhavens, welke ruimte bieden aan circa 200 auto’s. In de directe nabijheid is er daarnaast uitloop tot een totaalcapaciteit van circa 300 auto’s, waar de aanwezige parkeerbegeleiding uw gasten graag op attendeert.